Tęcza
Konik Słońce Chmura
Biuletyn Informacji Publicznej

Menu tygodniowe według receptury Pani Beatki

 

      OD  24.01. DO 28.01.2022r.

 

            Poniedziałek

            S.         Kasza kukurydziana na mleku. Chleb pszenny z masłem, pastą jajeczną

                        ze szczypiorkiem. Herbata malinowa z cytryną słodzona daktylami.    

            S.2.      Kapuśniak z kapusty kiszonej z warzywami i kminkiem. Bułeczka z masłem.                             

                         Kakao na mleku modyfikowanym.

            O.        Szynka duszona w sosie własnym z ziołami prowansalskimi i śliwką suszoną,

                        gałeczka ziemniaków z gotowaną marchewką. Kompot z owoców jagodowych.

            P.         ½ banana

 

            Wtorek

            S.         Zupa mleczna „NIC” z chmurką śniegową z dodatkiem laski wanilii.

                        Chleb żytni z masłem, pastą szpinakową. Napój ziołowy z miodem.

            S.2.      Zupa pomidorowa z ryżem i  natką pietruszki. Kanapka z masłem.                                           

                        Kawa zbożowa na mleku modyfikowanym i roślinnym.

            O.        Kapusta włoska z cielęciną, jabłkiem i koperkiem, gałeczka ziemniaków.                       

                        Kompot z mieszanki owocowej

            P.         Chrupki kukurydziane/ gruszki.

 

            Środa

            S.         Zupa mleczna z płatkami jęczmiennymi. Weka z masłem, plastrem sera żółtego

                        i brzoskwini. Napój cytrynowy z imbirem słodzony daktylami.

            S.2.      Krupnik z kaszy jęczmiennej perłowej z jarzynami, ziemniakami i dodatkiem suszonych pomidorów.

                        Bawarka na mleku modyfikowanym.

            O.        Królik duszony z porem, papryką czerwoną, różyczki kalafiora. Kompot wiśniowy.

            P.         Talerzyk świeżych owoców.

 

            Czwartek

            S.         Biszkopty na mleku modyfikowanym. Chleb z masłem, pastą z groszu zielonego

                         i rzodkiewki. Herbata z cytryną słodzona daktylami.

            S.2.      Zupa grysikowa na wywarze z włoszczyzny z dodatkiem kwaśnej śmietanki.

                        Kakao na mleku roślinnym.

            O         Sznycelki z jajka i szczypiorku w sosie chrzanowym, surówka z kiszonej kapusty,

                        ziemniaki z wody. Kompot z jabłek z cynamonem.

            P.         Trójkątna grzaneczka z masłem rzeżuchowym.

 

            Piątek

            S.         Zupa mleczna na mleku modyfikowanym z płatkami kukurydzianymi.

                        Rogalik z masłem bananowym. Herbatka z owoców leśnych.

            S.2.      Zupa rybna z dorsza z ziemniaczkami, fasolką szparagową i koperkiem.

                        Bułeczka z masłem. Kakao.

            O.        Fetuccini z szpinakiem i czosnkiem posypane parmezanem. 

                        Kompot z czerwonej porzeczki.

            P.         Mus śliwkowy

 

            Woda mineralna niegazowana dostępna dla dzieci przez cały dzień.

            Alergeny: mleko, jajka, gluten, seler, bakalie, ryby, cynamon.

 

                                                                                                          Opracowała: Beata Wojtas

Projekt i realizacja: netkoncept.com
SkyCMS strony i portale internetowe
Polityka prywatności
Obowiązek informacyjny