Tęcza
Konik Słońce Chmura
Biuletyn Informacji Publicznej

Menu tygodniowe według receptury Pani Beatki

 

OD 20.09.  DO 24.09.2021r.

 

Poniedziałek

S.         Zupa mleczna z sucharkami. Chleb pszenny z masłem,  pastą z twarożku i konfitury jagodowej. 

            Herbata owocowa z cytryną słodzona daktylami.

S.2.      Zupa warzywna  ,,mix,, z jogurtem naturalnym. Bułeczka z masłem.

            Kawa zbożowa na mleku modyfikowanym.

O.        Potrawka z kurczaka, kasza jęczmienna na sypko, buraczki duszone z cebulką.      

            Kompot truskawkowy.

P.         Plastry melona miodowego oprószone cynamonem.

 

Wtorek

S.         Zupa mleczna z biszkoptami na mleku modyfikowanym. Chleb pszenno-żytni

            z masłem , plastrem szynki i sałatką z pory i jabłka. Napój ziołowy z miodem.

S.2.      Zupa krem z dyni z grzaneczkami. Kakao.

O.        Risotto z koprem włoskim , groszkiem zielonym, marchewką, natką pietruszki

            i indyka. Kompot z mieszanki owocowej.

P.         ½ banana

 

Środa

S.         Zupa mleczna z płatkami jaglanymi. Chałka drożdżowa z masłem, pastą  marchwiowo- brzoskwiniową.

            Lemoniada(wyrób własny)

S.2.      Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów z makaronem i bazylią.

            Bułeczka z masłem. Bawarka na mleku modyfikowanym.

O.        Mini klopsiki w sosie koperkowym, surówka z kapusty pekińskiej z oliwą z oliwek,

            gałeczka ziemniaków.  Kompot z wiśni.

 P.        Wafel ryżowy/chrupki kukurydziane

 

Czwartek

S.         Płatki kukurydziane na mleku modyfikowanym. Chleb żytni z masłem, pastą z ryby

             ogórka kiszonego i jabłka. Napar z rumianku i koperku.

S.2.      Żurek królewski z jajkiem, szynką, ziemniakami, śmietanką kremową, majerankiem

            i  czosnkiem.  Kakao.

O         Małe kokardki w sosie mięsno- warzywnym z papryką czerwoną i selerem naciowym z natką pietruszki.

            Kompot z czarnej porzeczki.

P.         Mus śliwkowy z goździkami.

 

Piątek

S.         Zupa mleczna z kaszą manną. Weka wrocławska z masłem, plastrem sera żółtego

            i ananasa. Woda źródlana niegazowana.

S.2.      Zupa rybna z halibuta z soczewicą czerwoną, ziemniakami i chrzanem.            

            Kanapka z masłem. Kawa zbożowa z mlekiem.

O.        Pieczone kotleciki warzywne w sosie pomidorowy, ziemniaki puree.

            Kompot z owoców jagodowych

P.         Deser z dyni, marchewki, gruszki  z miodem i jogurtem greckim.

 

Woda niegazowana dostępna dla dzieci przez cały dzień.

Alergeny: mleko, ryby, jajka, cynamon, gluten, bakalie, seler, cynamon.

 

                                                                                                            Opracowała: Beata Wojtas

 

Projekt i realizacja: netkoncept.com
SkyCMS strony i portale internetowe
Polityka prywatności
Obowiązek informacyjny