Tęcza
Konik Słońce Chmura
Biuletyn Informacji Publicznej

Menu tygodniowe według receptury Pani Beatki

 

                     OD 25.10.  DO  29.10.2021r.

 

 

            Poniedziałek

            S.         Zupa mleczna z kaszą jaglaną. Bułka wrocławska z masłem, pastą z sera białego

                        z pomidorami. Napój cytrynowy z imbirem.

            S.2.      Zupa ogórkowa z ogórków kiszonych z ryżem i majerankiem. Bułeczka z masłem.

                        Kawa zbożowa na mleku modyfikowanym.

            O.        Potrawka z kurczaka z dodatkiem ananasa, gałeczka ziemniaków z koperkiem,

                        marchew z groszkiem na gęsto. Kompot z czarnej porzeczki.

            P.         ½ banana

 

            Wtorek

            S.         Płatki kukurydziane na mleku modyfikowanym. Chleb razowy z masłem,

                        jajecznica na parze z szczypiorkiem. Herbatka ziołowa z miodem.

            S.2.      Zupa cebulowa z grzaneczkami i natką pietruszki. Kakao.           

            O.        Kotleciki z indyka z warzywami, kapustą pekińską z dodatkiem kaszy manny

                        zapiekane w sosie pomidorowym z bazylią, ziemniaki puree. Kompot wiśniowy.

            P.         Mus śliwkowy z goździkami.

 

            Środa

            S.         Zupa mleczna z dynią. Chleb pszenno-żytni z masłem, pastą z ryby pieczonej, jabłka i ogórka kiszonego.

                        Herbata malinowa.

            S.2.      Zupa pomidorowa z makaronem z jaj przepiórczych i natką pietruszki.

                        Weka z masłem. Kawa zbożowa na mleku modyfikowanym.

            O.        Pulpeciki w sosie koperkowym, kasza kuskus, różyczki brokułów z bułeczką tartą.

                        Kompot z  truskawek.

            P.         Pieczone ciasteczka owsiane z żurawiną (wyrób własny).

 

            Czwartek

            S.         Zupa mleczna z płatkami orkiszowymi. Chleb z masłem, pastą z sera żółtego i ziół.             

                        Herbatka z cytryną.

            S.2.      Zupa gulaszowa z szynką, papryką czerwoną, ziemniakami i natką pietruszki.                             

                        Kakao na mleku modyfikowanym i roślinnym.

            O.        Spaghetti z mięsem mielonym, pomidorami , bazylią i  parmezanem.

                        Kompot truskawkowy.

            P.         Owocowy talerzyk (jabłka,gruszki, melon).

 

            Piątek

             S         Zupa mleczna z kaszą kukurydzianą. Rogalik z masłem i miodem.

                        Napar z kopru włoskiego.

            S.2.      Zupa kalafiorowa z jogurtem naturalnym i koperkiem. Bułeczka z masłem.

                        Bawarka na mleku modyfikowanym.

            O.        Ryba po grecku z porem i koncentratem pomidorowym, gałeczka ziemniaków.                         

                       Kompot z mieszanki owocowej.

            P.        Tarta jabłkowa z cynamonem i kleksem bitej śmietanki.              

 

            Woda niegazowana dostępna dla dzieci przez cały dzień.

            Alergeny: mleko, jaja, ryby, gluten, seler, bakalie.                                   

           

                                                                                                          opracowała: Beata Wojtas

 

 

 

 

                                                                                             

 

           

 

Projekt i realizacja: netkoncept.com
SkyCMS strony i portale internetowe
Polityka prywatności
Obowiązek informacyjny