Tęcza
Konik Słońce Chmura
Biuletyn Informacji Publicznej

Menu tygodniowe według receptury Pani Beatki

 

         OD 19.04. DO 23.04.2021r.

 

Poniedziałek

 

S.         Zupa mleczna z sucharkami na mleku modyfikowanym. Chleb pszenno-żytni z masłem, pastą z jaj i awokado z szczypiorkiem.

            Herbata malinowa.

S.2.      Deser z grysiku polany sosem z malin i jogurtu greckiego. Kawa zbożowa na mleku.

O.        Zupa jarzynowa z ziemniakami, śmietanką i natką pietruszki. Gulasz z szynki, kasza gryczana, surówka z kapusty kiszonej. 

            Kompot z mieszanki owocowej.

P.         Zapiekana grahamka z masłem czosnkowym.

 

Wtorek

S.         Owsianka z suszonymi owocami. Weka z masłem, pastą mięsno-warzywną.

            Herbatka z cytryną.

S.2.      Królewski bukiet warzyw z bułeczką tartą. Bawarka na mleku modyfikowanym.

O.        Zupa krem z brokułów z czosnkiem i grzaneczkami z natką pietruszki. Kopytka w potrawce z piersi indyka z marchewką.

            Kompot z czarnej porzeczki.

P.         Mus śliwkowy.

 

Środa

S.         Płatki jaglane na mleku z dodatkiem suszonej moreli. Chleb graham z masłem rzeżuchowym, pastą z twarożku i matiasów.

            Napar z suszonej pokrzywy.

S.2.      Duszone gruszki z gotowaną marchewką z miodem.

            Kakao na mleku modyfikowanym.

O.        Kapuśniak z kapusty kiszonej z kminkiem. Schab duszony w ziołach, sałatka z buraczków, gałeczka ziemniaków.

            Kompot wiśniowy.

P.         Biedroneczki z jajka na listku sałaty zielonej.

 

Czwartek

S.         Zupa mleczna z biszkoptami na mleku modyfikowanym. Chleb pszenny z  masłem, plastrem sera żółtego i pomidora.

            Herbatka z cytryną.

S.2.      Pasztecik szpinakowo-serowy z parmezanem. Kawa zbożowa na mleku.

O.        Krupnik z kaszy jaglanej z ziemniakami  i ugotowanymi oddzielnie pulpecikami z cielęciny. Bułeczka z masłem.

            Kompot  śliwkowy.

P.         Owocowy talerzyk.

 

Piątek

S.         Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi. Rogalik z masłem i miodem.

            Napój ziołowy.

S.2.      Zapiekany ryż z jabłkami  i cynamonem. Kakao.

O.        Zupa rybna z łososia z soczewicą czerwoną, porem i jarzynami z dodatkiem koncentratu pomidorowego i śmietanki.

            Kompot z mieszanki owocowej.

P.        Szwedzki stół (kanapka z masłem, plasterki ogórka kiszonego i zielonego, pomidora, sera żółtego, rzodkiewki  i oliwek czarnych)

 

Woda mineralna niegazowana dostępna dla dzieci przez cały dzień.

Alergeny: mleko, jaja, ryby, gluten, seler, bakalie, cynamon.

 

                                                                                        Opracowała: Beata Wojtas

 

           

           

Projekt i realizacja: netkoncept.com
SkyCMS strony i portale internetowe
Polityka prywatności
Obowiązek informacyjny